(ACN) El Sindicat de Barri de Poble-Sec denuncia un “mal tracte” a la mare amb tres fills menors desnonada al Paral·lel la setmana passada. L’entitat explica que “comparteixen llit en un hostal” i critica que les treballadores de l’allotjament la tracten “com una delinqüent”. A més, diu que és un espai on “hi ha cuques”. El sindicat recorda que la dona té la mesa d’emergència aprovada fa tres anys i qüestiona que des de l’Ajuntament de Barcelona no s’estigui “revisant la normativa dels hostals” que no compleixen amb uns mínims requisits. “No és només una qüestió d’espai, cal denunciar els establiments que estan portant a terme pràctiques que degraden la humanitat de les persones”, afegeix.

Controvèrsia sobre quan va entrar a la mesa d’emergència

Fonts del consistori, per contra, expliquen que la dona va entrar a la mesa d’emergència aquest maig. També afirmen que abans del desnonament, els serveis municipals d’Habitatge havien fet nombrosos requeriments a la propietat —el fons d’inversió Divarian— perquè complís amb l’obligació d’oferir un lloguer social i ara el cas es troba en estudi dels serveis jurídics de l’IMHAB per valorar si l’actitud del fons d’inversió és sancionable.

Pressionada per anar-se’n del pis

La dona desnonada va entrar al pis de l’avinguda del Paral·lel, d’on la van desnonar el 2019. Segons va explicar la setmana passada en declaracions als mitjans, des d’aleshores s’havia ofert a pagar un lloguer unes quantes vegades i també havia fet una petició de lloguer social. A més, segons va detallar la propietat, li havia ofert diners unes quantes vegades per tal que se n’anés del pis. La dona té hora dimecres amb els Serveis Socials.