L’autor del vídeo ha explicat a BTV que va iniciar el contacte amb la majoria dels personatges demanant-los-ho per Twitter, una via que assegura que ajuda a tenir un contacte molt proper. Una vegada iniciat el contacte i després d’explicar-los la idea, el mateix Rútia es desplaçava amb una càmera per gravar les frases que necessitava que pronunciés cada participant.

La resposta de les persones amb qui va contactar Carles Rútia va ser “molt favorable” en la majoria dels casos. Només va trobar reticències en alguns casos en què els contactats preferien no avalar algú que no coneixien personalment, una raó “perfectament comprensible”.

“La idea principal era que sortissin amics i familiars” parlant del jove politòleg. La idea, però, va evolucionar i, després de rebre les primeres respostes positives, Rútia va decidir apostar per un vídeo en què tot fossin cares conegudes. Una circumstància que l’ha ajudat a fer més visible el vídeo, ja que molts dels personatges que hi apareixen n’han fet difusió a la xarxa.

Carles Rútia espera “trobar feina a través de fer rebombori a la xarxa”, una estratègia que s’ha dut a terme amb èxit en casos com el del valencià Enzo Vizcaíno, que va cantar el seu currículum al metro de Barcelona, o el de la professora Núria Fusté.