Des del 25 al 30 d’abril van caure a Barcelona 79,7 litres per metre quadrat, segons va indicar el pluviòmetre de l’Observatori Fabra. Aquell episodi va ser fruit de dues pertorbacions mediterrànies que ens van visitar de forma successiva i, a part de sis dies de pluja continuada, també van deixar un fort vent de gregal. [Imatge: Cristian Gaspar]

Una situació meteorològica similar és la que estem vivint aquests dies a la ciutat. Des de dissabte 16 de novembre fins a primera hora d’aquest dilluns s’han acumulat 72 litres per metre quadrat al cim del Tibidabo i aquests registres encara han de créixer més durant les properes hores perquè seguirà plovent tant aquest dilluns com potser també dimarts al matí, segons apunten els mapes del temps. A la resta de barris de la ciutat han caigut entre 50 i 70 litres per metre quadrat.

Una altra similitud entre tots dos episodis és el vent de gregal que ha bufat fort en tots dos casos. Dissabte 16 es va arribar fins als 92 km/h. De fet, l’Ajuntament va activar el pla bàsic d’emergència per ventades i el pla per onades en fase d’alerta durant bona part del cap de setmana.

El que resta d’aquesta setmana, el temps continuarà inestable i amb el fred ben viu, encara que les pluges no seran tan continuades ni abundants com les d’aquests dies.