Algunes personalitats del món del cinema, la cultura i el periodisme han donat suport aquesta setmana a la campanya dels veïns residents a la Casa Orsola, a l’Eixample, per defensar el dret a l’habitatge i denunciar que el fons propietari de l’edifici, Lioness Inversiones, s’ha negat a renovar-los els contractes de lloguer i fa mesos que els intenta expulsar de casa seva.

Noms com Carla Vall, Elèctrica Dharma, Marc Sarrats, Nao Albet, Brigitta Lamoure o Anna Polo s’han sumat a la campanya de xarxes socials #5nAmbCasaOrsola amb vídeos que fan una crida a participar en l’acte de protesta convocat per aquest dissabte, 5 de novembre.

En el vídeo, denuncien que la propietat de l’edifici vol fer fora els veïns per convertir l’edifici en una finca de pisos turístics i conviden el veïnat a participar en la convocatòria dels residents a l’edifici.

Festa reivindicativa

Es tracta d’una festa ciutadana en què els veïns comptaran amb el suport de la Xarxa d’Habitatge de l’Eixample Esquerre, el Sindicat de Llogateres i desenes d’entitats veïnals més. S’hi farà una marató d’actuacions d’artistes musicals que començarà a les 17 h i s’allargarà fins a la 1 h de la matinada. Segons el col·lectiu de la finca, entre les actuacions hi haurà Joan Colomo; Pau Serrasolsas, de Ginestà; Les Glòries Cabareteres, amb Brigitta Lamoure; [Da::Ma], Montañez, Esquerdats, Flux, Momobounce, Damare!, Seis&Naür i Dúo Hòpla.

Els residents de la Casa Orsola han fet arribar la seva campanya al bàsics de betevé, on han alertat que la seva situació “li pot passar a qualsevol” i han demanat que l’assitència a l’acte sigui multitudinària.