El Grup Municipal de Junts ha registrat un prec a l’Ajuntament en què demana que es distingeixi Jonathan Pinto per la seva “actuació valenta i decisiva” quan va salvar la vida a dues joves que estaven sent agredides al carrer de Balmes, i per facilitar la detenció de l’agressor. Pinto, en una entrevista a ‘bàsics’, va explicar que no va dubtar a socórrer-les i que se sent orgullós d’haver-les ajudat.

En un comunicat, Junts insta l’Ajuntament a iniciar els tràmits per a la concessió de la Medalla d’Or al Mèrit Cívic de Barcelona a Pinto, que es va encarar a l’home que, amb una pedra de grans dimensions, va colpejar les noies. Amb heroïcitat, va aconseguir separar-lo d’elles, i alhora va posar en risc també la seva integritat física. De fet, va ser ferit al front.

Els fets van passar la matinada de diumenge passat. L’arrestat, de 50 anys, va assaltar dues noies de 21 i 22 anys a la cantonada del carrer de Balmes amb Marià Cubí, i van rebre múltiples contusions i traus. L’individu, amb antecedents penals, estava de permís després que l’any 2008 matés un vigilant de pàrquing de Gràcia.