Fa cinc mesos que en Pep Rius, músic de grups com la Companyia Elèctrica Dharma o Raydibaum, va oblidar la seva guitarra Epiphone Sheraton en un tren. El músic va regirar les xarxes socials per informar de la pèrdua i també va fer una crida dins el cercle de músics que coneix. La cerca ha donat resultats i acaba de recuperar l’instrument.

Ha estat gràcies a una publicació a internet que va veure un amic seu, també músic. “Un noi va trobar la guitarra i li va donar a la seva parella“, explica Rius. La noia va penjar-ne una foto per vendre-la, un fet clau per al desenllaç de la història. “En Jordi Picas va veure la publicació i es va posar de seguida en contacte amb mi per informar-me de la troballa”, relata el músic.

Una història amb un final feliç

La història va començar tot just fa cinc mesos, quan Pep Rius anava en tren cap a Castelldefels per fer una actuació en un ateneu. “Anava molt carregat, i quan vaig baixar del tren em vaig despistar i la vaig oblidar a la safata de dalt“, recorda Rius. Tot just sortint de l’estació el músic va adonar-se’n de l’oblit. Però tot i que ràpidament va tornar enrere a la recerca de l’instrument no el va poder recuperar. “Vaig arribar just a temps de veure com marxava el tren“, lamenta Rius.

Sense perdre l’esperança, el músic va agafar un altre tren fins a la mateixa estació de destinació final, Granollers. Quan va arribar, però, va comprovar que la guitarra havia desaparegut durant el trajecte. “Aleshores vaig posar una sol·licitud a objectes perduts, mentre preparava el dol perquè els instruments són l’eina de treball d’un músic”.

Tot i els esforços per recuperar-la no va tornar a tenir notícies de la guitarra fins fa dues setmanes, quan va rebre el missatge d’un company per preguntar si la de la foto podia ser la seva guitarra. “Després de 15 anys, la conec perfectament”, explica Rius. El músic no va dubtar en posar-se en contacte amb la persona que l’havia posada a la venda. “Me la va tornar sense problema, i està intacta“, celebra el guitarrista. “És la tercera guitarra que perdo i que torna a mi. Soc afortunat i estic molt feliç perquè aquest fet m’ajuda a tenir una mica de fe en la humanitat”, afegeix.

Una guitarra comprada a Memphis fa 15 anys

Tot i que la guitarra que va perdre en Pep Rius no és de les més cares, sí que és un instrument difícil de trobar. La va comprar al 2007 a Memphis, els EUA, quan va anar a tocar amb un festival amb la Dharma. “A Memphis hi ha una de les factories Gibson més antigues“, explica el músic. A més coincideix que el guitarrista és esquerrà i trobar models com aquests per a esquerrans no és gens fàcil.

Amb aquesta guitarra Rius ha gravat discos, ha fet centenars de concerts i surt també al videoclip del disc Flamarada de la Companyia Elèctrica Dharma. “És una semiacústica que faig servir molt quan toco sol, perquè és molt retro i té una molt bona sonoritat“, comenta. Rius ja ha avançat que ara, que s’hi ha retrobat, la guitarra no faltarà al concert del 50 aniversari la Companyia Elèctrica Dharma a l’abril de 2023 al Sant Jordi.