La temporada estival  està a punt d’arribar i s’espera una nova onada turística a la ciutat. Per això la plataforma Fem Sant Antoni ha decidit mobilitzar-se. Consideren que aquest estiu serà una data clau per al barri, i temen que els pròxims mesos tots els pisos turístics, legals com il·legals, estiguin plens, fet que, asseguren, comportarà conflictes veïnals i més pressió turística al barri. Xavier Cavaller, membre de  la plataforma, adverteix que els empresaris turístics aprofitaran aquesta situació per exigir més espais, ja que aconsegueixen omplir-los tots. Des de la plataforma creuen l’eclosió  d’aquest tipus d’allotjament expulsa del barri moltes famílies, sobretot gent jove amb criatures petites, cosa que comporta un gran envelliment al barri.

Fem Sant Antoni calcula que durant aquest any s’acabaran la meitat de contractes de lloguer que hi ha al barri, ja que en els pròxims tres anys s’han de renovar més de 3.500 contractes de lloguer. Un fet que els preocupa i molt, ja que si  continuen pujant els lloguers això comportarà que de nou, que molts veïns de tota la vida del barri es vegin obligats a abandonar-lo per no poder pagar els lloguers que els demanen, gairebé tots per sobre dels 1.000 euros mensuals.

Al barri de Sant Antoni fa anys que els preus de lloguers no paren de pujar. I res fa pensar que això canviï. La plataforma Fem Sant Antoni fa temps que denuncia l’especulació urbanística , que va acompanyada de l’augment de turistes a la zona. Per això, aquest dissabte una cinquantena de persones han recorregut els carrers per exigir mesures urgents per frenar l’expulsió dels residents i del petit comerç.