Els lloguers són una font de “despossessió” que “escanya” els inquilins i els “expulsa” dels seus barris

, ha lamentat Palomera. Aquest és el motiu que els ha portat a organitzar-se i dir “prou”. Per ara, s’hi han sumat més de 200 persones, nombre que augmenta dia rere dia. “És un problema transversal, que afecta molta gent”, ha explicat el portaveu del sindicat. Això es va fer palès el dia de la seva presentació: “Ens vam sentir feliçment desbordats per l’afluència de gent.”

Segons Palomera, fins ara, el problema de l’augment de preus del lloguer es vivia com un “problema individual” mentre que, a partir d’ara, s’abordarà des d’un punt de vista “col·lectiu”. Per això, Palomera ha assegurat que és un “moment històric”. Volen posar fi a la bombolla “delirant” de preus, l’especulació amb l’habitatge i els “desnonaments invisibles” provocats per l’augment indiscriminat dels preus dels contractes de lloguers i, així, evitar que Barcelona es converteixi en un “complex turístic”.

D’altra banda, Palomera ha demanat més esforç per part de les administracions, especialment de l’Ajuntament de Barcelona. Palomera ha proposat algunes mesures com gravar fiscalment els grups inversors que especulen amb l’habitatge -mitjançant l’IBI- o que l’índex de preus de lloguer sigui vinculant.

Escolteu aquí l’entrevista sencera: