Prop de 600 persones

—sense vinculació directa amb l’exèrcit— han fet aquest dissabte el jurament o promesa a la bandera espanyola. Ha estat a la caserna del Bruc, en un acte on hi han participat 180 dones, el 30 % dels civils. Aquest acte ha estat presidit, per primera vegada, pel tinent general de l’exèrcit, Fernando Aznar Ladrón de Guevara, que l’abril passat va rellevar en el càrrec Ricardo Álvarez-Espejo. En el discurs oficial, Aznar Ladrón de Guevara s’ha dirigit als civils, de qui ha destacat que són “dones i homes d’honor” i que amb la seva presència en l’acte “honoren els compromisos morals amb la jura o la promesa a la bandera” espanyola. El tinent general de l’exèrcit, ha qualificat els 595 civils com “fidels complidors des deures i obligacions” i els ha agraït “la lleialtat a la pàtria, tant la petita com la gran”. Aznar Ladrón de Guevara ha acabat l’al·locució tot aclamant el rei i Espanya, unes aclamacions que des del lloc on eren els civils, han respost —amb menys pompa— “visca Espanya unida”.

Entre aquests civils, s’ha reconegut el de més edat, un home de 96 anys, i la més jove, una noia amb 18 anys acabats de fer. Per poder jurar o prometre la bandera només cal tenir la nacionalitat espanyola, haver fet els 18 anys i no haver estat declarat incapaç per una sentència judicial.

Enguany també hi ha participat la secció d’Inspecció de l’Exèrcit així com la delegació de Defensa de Barcelona. A més també hi han estat presents altres representants polítics com el líder del PP català, Xavier García Albiol.