A Catalunya s’ha superat per primer cop la xifra dels 2.000 nadons que, des del 2011, s’han beneficiat de les donacions que milers de dones han fet al Banc de Llet Materna. Per això, aquest diumenge volen celebrar-ho amb una gran festa als Jardins de la Maternitat, aprofitant que aquest divendres es commemora el Dia Mundial de la Donació de Llet Materna. Ho ha explicat a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, la responsable del banc, Vanessa Pleguezuelos.

Segons Pleguezuelos, pel Banc de Llet Materna ja hi han passat més de 2.500 mares, durant els seus sis anys de vida. “Volem unir aquestes donants amb les famílies dels receptors”, ha dit, perquè “quan una mare es fa donant, el seu propi fill i el receptor es converteixen en germans de llet“. Per això diumenge, entre les 11 i les 14 h, a la Maternitat, esperen fer-se la foto de “la família més gran de Catalunya“.

La responsable del banc ha fet una crida perquè “sempre es necessiten donants” ja que, a diferència de les donacions de sang, “la donació de llet té un període més curt”. Segons Pleguezuelos, “els professionals de la salut pública són la principal via de captació de noves donants i, en segon lloc, també ho són les mateixes donants, que informen els seus grups de postpart i animen altres dones a ser-ho“.

En aquest sentit, ha explicat que, per ser donant, “cal estar alletant el seu propi fill, estar bé de salut i tenir uns hàbits saludables”. A més, cada mare “es pot treure les quantitats que ella consideri, guardar-ho al congelador i passem per casa seva a recollir-ho“. En arribar al Banc de Llet Materna, Pleguezuelos ha garantit que “fem una anàlisi i un procés de pasteurització per veure que tot està correcte”.

Escolteu-ho aquí: