L'incident ha passat en aquesta cruïlla entre el passeig de Gràcia i el carrer d'Aragó, quan la Guàrdia Urbana ha intentat dispersar una cinquantena de venedors ambulants. Alguns dels "top manta" s'han encarat amb els agents llançant-los pedres. [POSTPO] Ràpidament, la zona s'ha omplert de furgonetes de la policia barcelonina i els Mossos d'Esquadra, una imatge que ha sorprès molts dels qui passejaven pel centre i que alguns han penjat a les xarxes socials. ARIADNA PIOLI, testimoni "Hubo un despliegue increíble de policías. En toda la calle, iban hacia allá, iban hacia acá, para arriba, para abajo..." PATRÍCIA TEJERA, testimoni "Policía, Mossos, Guàrdia Urbana, antidisturbios y todo, han venido, y ya los empezaban como a cojer. Algunos se metían para el metro." El passeig de Gràcia és un dels punts amb més manters de la ciutat perquè l'aglomeració de turistes que hi ha habitualment és un atractiu per als venedors ambulants. Per evitar-ho, la presència de la Guàrdia Urbana a la zona és habitual. Sovint, quan els "top manta" veuen una patrulla, fugen corrents i s'amaguen al metro, on saben que els agents no els perseguiran. La policia NO entra a les estacions per evitar que les corredisses posin en perill la resta d'usuaris. NATÀLIA CASANOVAS, portera "S'amaguen al metro i s'esperen allí un moment fins que la Urbana passa. I quan passa tornen a sortir. Sempre és així." Això és, precisament, el que ha passat avui, però en aquest cas els manters NO s'han quedat a l'estació. Segons fonts del Transmet, alguns dels venedors han intentat fugir per les vies i això ha obligat a tallar la Línia 3. Per intentar atrapar-los, el desplegament s'ha estès per tot el centre de la ciutat, fins a la plaça de Catalunya. Tot plegat ha acabat amb un dels venedors detingut i amb tres agents ferits lleus.

Els fets s’han produït a la confluència del passeig de Gràcia amb el carrer d’Aragó, quan la Guàrdia Urbana ha volgut dispersar un grup de 50 venedors ambulants, alguns dels quals els han plantat cara llançant-los pedres. A causa dels fets hi ha hagut tres agents ferits lleus i un venedor detingut.

Fonts de Transmet han explicat a BTV que alguns dels venedors han intentat escapar de la policia per les vies, un fet que ha obligat a tallar la Línia 3 de metro durant uns minuts.

No és el primer cop que els venedors ambulants planten cara a la policia. A principis d’agost, un manter va apunyalar una agent de la Guàrdia Urbana a la cama a Montjuïc i va fugir corrents. En l’escapada, va saltar una tanca i va caure per un terraplè de 30 metres i va morir. Segons la Guàrdia Urbana, els venedors mostren, cada cop, més resistència.