Tots paraven atenció per conèixer els compromisos que va adquirir l'alcalde a la trobada amb els veïns de la Barceloneta dimarts passat. Els representants que van assistir a la trobada consideren que l'apropament és insuficient, i diuen que fins que no se solucioni el problema, seguiran amb les protestes. (respira) Una vegada s'ha acabat l'assemblea informativa per als veïns, ha començat la manifestació. És la sisena ja, des que ara fa 10 dies van començar les protestes. Els veïns creuen que s'ha arribat a un punt insostenible i per això demanen que es posi fi als pisos turítics, els il·legals, però també als legals. ÁNGELES SANTELO "Se subían al terrado, ahí hacían las botallada que ya me cansé de decirles que se fueran a la playa a hacer la botellada. Venían tres personas y se juntaban 15." MANUELA MORENO "Mucho gamberro, botellas por aquí, borracheras, discusiones, no dejan dormir a los vecinos. Eso es lo que estamos en contra. Lo demás, si viene turismo pues muy bien, pero decente." De moment, el consistori es compromet a allargar les revisions per detectar pisos il·legals, però els veïns volen que es faci de manera permanent. A més, rebutgen la proposta de l'Ajuntament d'ubicar els pisos turítics en blocs destinats a aquest ús. ROMINA CEDAMANOS "Encara serà pitjor, seran més famílies fora del barri. Consideren que el problema no és exclusiu de la Barceloneta, i per això, a la manifestació convocada per a aquest dissabte s'hi sumaran associacions i plataformes veïnals de diversos barris per denunciar el model turístic de la ciutat.

Els veïns portaven pancartes en què demanaven el tancament dels pisos turístics il·legals i es criticava el Pla d’usos. La protesta arriba l’endemà que Xavier Trias anunciés mesures més contundents per combatre les molèsties que causen els pisos turístics il·legals. Ahir es va fer efectiu el tancament de 35 pisos a la Barceloneta, fruit de les 154 inspeccions fetes al barri des de dilluns.

L’associació de veïns ha convocat una altra manifestació de cara a dissabte que finalitzarà davant de l’Ajuntament de Barcelona. Està previst que a la protesta s’hi afegeixin la resta d’associacions de veïns de la ciutat agrupats en la FAVB, així com els grups de cultura popular de la Barceloneta, com els diables, els gegants, diversos cors, la Confraria de Pescadors i el canó que es fa servir per Sant Miquel.