La presència policial s'ha mantingut, per segon dia consecutiu, de manera ininterrompuda i als punts on és habitual trobar-ne no s'ha vist ni rastre de mantes: ni al portal de la Pau, ni a la plaça de Catalunya, ni al passeig de Gràcia. Però tot i que no han sortit a vendre, els manters sí que s'han deixat veure ben a prop de la casa Batlló, on solen instal·lar-se. En aquest cas, però, ho han fet per un motiu ben diferent: per denunciar que se senten perseguits i reclamar diàleg. AZIZ FAYE, Sindicat Popular de Venedors Ambulants "Lo que queremos es dialogar con los pequeños comerciantes y conseguir un acuerdo. // Si ellos ven que esto perjudica algunos comerciantes podemos sentarnos en la mesa y hablamos." Pel que fa a l'operatiu d'ahir, han desmentit que hi hagués cap filtració per part de la policia o l'Ajuntament. Segons han explicat des del sindicat de manters, el qui ahir els va alertar que el centre era ple de policia va ser un company seu que, en arribar-hi, va topar-se amb el dispositiu. També han explicat que si no van intentar parar les mantes després va ser per evitar confrontacions amb la policia. Precisament per evitar conflictes, han anunciat que no tornaran a instal·lar-se al centre de la ciutat mentre no en marxi la policia. Demanen que el dispositiu es retiri mentre es busca una solució a la problemàtica. AZIZ FAYE, Sindicat Popular de Venedors Ambulants "Mientras esperamos necesitamos trabajar, porque no va a durar ni dos días ni tres días, es a largo plazo, no sabemos cuando se va a solucionar." Als responsables de l'Ajuntament, els demanen que facin d'àrbitres entre ells i els comerciants de la ciutat.

Aziz Faye, del sindicat de venedors, ha reiterat la posició que el col·lectiu va fer pública dilluns en un comunicat en què va criticar l’actuació policial coordinada al Port Vell. Faye ha assegurat que hi ha una campanya mediàtica contra el col·lectiu i ha assegurat que no cauran en les “provocacions”.

Aquest dimarts al matí ha continuat l’operació conjunta de la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i la Policia Portuària al Port Vell, iniciada dilluns, sense que els manters hagin aparegut per vendre els seus productes. Els manters demanen a l’Ajuntament que es retiri el desplegament policial a la zona perquè puguin continuar amb la seva activitat. A la vegada, Colau ha respost les crítiques de l’oposició i ha negat que s’avisés el col·lectiu de l’actuació policial.