Considera que l’operació s’ha portat a terme perquè la zona portuària ha demanat a Mossos i Guàrdia Urbana que actuïn vista l’arribada massiva de venedors a la manta. Ha recordat que es tracta d’un problema “de fa 10 anys” que ara “s’ha visualitzat molt en el Moll de la Fusta”.

Segons Goñi, cal diferenciar el problema de la venda il·legal amb les persones que fan la venda i ha assegurat que cal parlar amb ells per trobar una solució al conflicte. Creu que la solució és “resoldre el problema de la venda il·legal i donar suport als col·lectiu”. El president de la patronal ha lamentat que no encara no s’hagi pogut arribar a cap acord sobre com atacar el problema amb l’Ajuntament. En aquest sentit, confia que aviat es puguin consensuar mesures i ha recordat que si no és així no descarten denunciar el consistori per prevaricació.

Goñi ha xifrat en uns 500 manters el col·lectiu de manters que hi ha als carrers de Barcelona i ha assegurat que de mitjana els venedors guanyen diàriament entre 100 i 150 euros.