Imatge insòlita, aquest matí al Port Vell. La presència policial ha aconseguit dissuadir els manters d’instal·lar-se davant del Mirador de Colom i al llarg de tot el Moll de la Fusta, com fan habitualment des de primera hora per agafar lloc. A les sis, però, just on solen instal·lar-se, els serveis de neteja han ruixat el terra. Se suposa que ha estat una decisió premeditada per evitar que els venedors s’hi col·loquessin per vendre les mercaderies. Els operaris, a més, han retirat les marques adhesives que s’utilitzen per tal que el vent no s’emporti les mantes.

Posteriorment, han arribat les dotacions policials. Diverses furgonetes dels Mossos s’han estacionat a la zona per vigilar si s’hi apropava algun manter. La sorpresa ha estat, no obstant, que cap d’ells no hi anat, potser perquè estaven alertats de l’acció preventiva que anaven a dur a terme els cossos policials, també la Guàrdia Urbana i la Policia Portuària, amb agents desplaçats al punt més calent del fenomen “top manta” aquestes darreres setmanes.

En una nota emesa aquest dilluns al matí, els tres cossos protagonistes han explicat que aquest dispositiu conjunt s’ha realitzat “a petició del Port” de Barcelona, i persegueix “controlar la venda ambulant irregular, garantir la convivència a l’espai urbà i preservar-lo de l’ús intensiu al qual ha estat sotmès fins ara”.  El fet de desplegar-se a primera hora del matí ha evitat, afegeix el comunicat, “reduir al mínim els riscos de la intervenció i realitzar-la de forma segura”.