El Götheborg de Suècia, el veler de fusta més gran del món, ha atracat al moll de Bosch i Alsina, al Port Vell de Barcelona. Ha arribat sobre les 10 h d’aquest djous, 27 d’octubre. No havia visitat mai la ciutat. Un equip de betevé ha pujat a bord del vaixell l’ha acompanyat fins al moll. La nau és una rèplica de l’original, que es va enfonsar entrant a Göteborg, el segle XVIII. Quan entrava a la bocana del port ha llençat diverses salves d’artilleria per anunciar la seva arriba.

veler goteborg arribant a bcn
El veler arribant a Barcelona

Es podrà visitar durant tot el pont i els caps de setmana de novembre a març

El veler, que està de ruta, fa la 13a escala de l’expedició. Durant el pont de la castanyada es podrà visitar tot els dies. El vaixell però, estarà amarrat a tocar de la rambla del Mar fins a març del 2023 i es podrà visitar durant els caps de setmana de novembre a març. El preu de l’entrada és de 15 euros.

Veler Goteborg, interior

El vaixell es troba actualment a la meitat de la ruta. Va sortir el juny des de Göteborg i ha visitat Helsingborg, Hèlsinki, Estocolm, Copenhaguen, Oslo, Londres, Bremerhaven, Lisboa, Màlaga i Niça. Barcelona és la darrera parada de l’any. El setembre del 2023 acabarà el viatge a Xangai.