(ACN) Les quatre dones que van denunciar un repartidor a domicili per agressions i abusos sexuals a Barcelona entre novembre del 2020 i gener del 2021 han ratificat aquest dimecres la seva versió dels fets, tot i algun petit canvi en el relat. En canvi, l’acusat ha negat els fets amb monosíl·labs i ha al·legat que pateix un trastorn per abús de drogues. De fet, una de les víctimes ha explicat que el va notar afectat per les drogues.

Tres de les dones el van identificar a través de fotos o roda de reconeixement, però cap li va veure un tatuatge que duia, segons han explicat fonts presents a la declaració durant el judici a l’Audiència de Barcelona. Les víctimes han declarat a porta tancada, sense públic i sense que la premsa pogués estar-hi present. L’acusat estava darrere d’una mampara i les noies han estat acompanyades i protegides en tot moment per mosses d’esquadra de la Unitat d’Atenció a la Víctima. Han explicat la seva versió dels fets, que concorda bastant amb la versió inicial, tot i algunes petites contradiccions, segons han relatat fonts jurídiques.

En la seva breu declaració, l’acusat només ha respost al seu advocat per negar els quatre assalts sexuals i haver gravat un vídeo amb el mòbil mentre agredia la quarta víctima. De fet, ha dit que quan estava detingut a la comissaria de les Corts, uns mossos el van obligar a desbloquejar el telèfon mòbil i se’l van quedar. També ha assegurat que ha seguit un tractament per un trastorn degut al consum de cànnabis, cocaïna, sedants i hipnòtics.

Finalment ha estat el torn d’un testimoni que tenia el compte de “rider” de Deliveroo que l’acusat va llogar.

Proves de la fiscalia acceptades

Al principi de la sessió el tribunal ha acceptat les proves proposades per la fiscalia. Així, ha acceptat que declarin testimonis nous i ha acceptat una pericial psicològica, els antecedents penals de l’acusat a Xile —d’on va ser expulsat després de considerar-lo culpable de diversos delictes— i la geolocalització del telèfon mòbil de l’acusat a través de la plataforma Deliveroo. La defensa s’havia oposat a l’admissió de les proves noves proposades.

19 anys de presó i 8.000 euros

La fiscalia demana a l’acusat 19 anys de presó per tres delictes d’abús sexual, un d’agressió sexual i un altre de revelació de secrets. També demana unes indemnitzacions de 3.000 euros per a dues víctimes i 1.000 més per a altres dues, 8.000 en total, i que l’agressor no es pugui acostar ni comunicar-se amb les víctimes durant quatre anys més que la pena de presó imposada. A més, també ha demanat que quan compleixi tres quartes parts de la pena o ja tingui el tercer grau penitenciari o la llibertat condicional, sigui expulsat de l’estat.