L’estrena de la nova àrea d’esbarjo per a gossos al Parc de l’Estació del Nord no satisfà els tenidors, que consideren que és insuficient i perillosa per als animals. Es va estrenar el 28 de setembre, però molts renuncien utilitzar-la. Per la seva part, des de l’associació de veïns es queixen del mal estat de la gespa a la resta del parc i exigeixen que es respectin les normes. Des del districte demanen temps per avaluar els resultats i que es faci un esforç de totes les parts per millorar la convivència al parc.

L’àrea per a gossos no satisfà els usuaris

Els tenidors de gossos asseguren que l’àrea és més petita del que els van prometre, tot i que és la més gran del districte. Demanen que s’ampliï i ocupi l’espai que hi ha entre el pont de la Marina i el de Sardenya, ja que la manca d’espai fa que hi hagi tensió entre els animals. Si no és així, estan disposats a seguir ocupant tot el parc.

S’estrena la macroàrea de gossos al Parc de l’Estació del Nord, la més gran de l’Eixample
Es farà una campanya de sensibilització amb informadors per recordar les bones pràctiques per garantir una bona convivència

A més, volen que a l’àrea d’esbarjo hi hagi gespa. Es queixen que els materials són perjudicials per als animals, alguns dels quals han pres mal. L’Esther Fernández, que és veterinària, afirma que també tenen molts problemes de conjuntivitis als ulls i que el formigó ha causat danys a la pell d’alguns gossos.

Els veïns demanen que s’imposin sancions

La situació ha deixat perplexos els veïns, que fa anys que treballen per segregar els usos del parc. La sorpresa és que, tot i la senyalització, els animals segueixen campant lliurement per tota l’extensió del parc. Per això, demanen que s’imposin sancions si no es pot fer respectar la norma.

L’Ajuntament ha fet un reforç amb informadors i senyalètica

Segons explica Joaquim Mallén, president de l’Associació de Veïns del Fort Pienc, la convivència no ha funcionat i ara es troben que els tenidors de gossos no volen anar a l’àrea d’esbarjo i els animals fan les necessitats per tot arreu.

Els tenidors de gossos no hi volen anar i els animals fan les necessitats per tot arreu”
Joaquim Mallén, president de l’Associació de Veïns del Fort Pienc

El districte aposta per la mediació

De moment, uns agents cívics informen els tenidors de gossos que l’àrea és l’única zona on els animals poden anar deslligats. També hi ha el reforç de la Guàrdia Urbana. De moment, no hi haurà sancions perquè des del districte es vol apostar per la mediació. Tampoc estan disposats a parlar d’una possible ampliació quan fa poc més d’un mes de la inauguració i demanen temps per avaluar-ne el resultat.

El que sí que estan oberts és a fer les reparacions que calguin. A més, l’obra encara està en garantia i ho poden reclamar a la constructora. També estan disposats a estudiar que la zona tingui més verd, però ja han avançat que de gespa no se’n posarà perquè consideren que no és sostenible.