L’Eixample estrena l’àrea d’esbarjo de gossos al Parc de l’Estació del Nord després d’un any d’obres. Amb més de 1.400 m2 de superfície, és la més gran del districte i una de les més àmplies de tota la ciutat. Coincidint amb l’entrada en funcionament, es farà una campanya informativa per sensibilitzar els tenidors dels gossos sobre el comportament que han de tenir a la resta del parc que no és d’ús exclusiu per als animals. El districte confia que el nou espai posi fi als problemes de convivència entre tenidors i no tenidors de gossos.

Sorra garbellada i un abeurador d’aigua potable

Els gossos disposaran d’una gran àrea de 1.400 m2 per córrer sense anar lligats. L’espai està envoltat de talussos enjardinats de formes curvilínies. A l’interior hi ha un gran espai amb sorra perquè hi juguin i un abeurador d’aigua potable. També hi ha bancs i papereres, i s’hi ha potenciat la presència de vegetació amb espècies d’arbusts.

macroàrea per a gossos al parc de l'Estació del Nord

Agents cívics i Guàrdia Urbana per fer complir la normativa

La campanya informativa pretén recordar l’obligatorietat de dur el gos lligat a la resta del parc -fora de l’àrea de gossos- i complir la normativa de tinença responsable. Per això, un dispositiu d’agents cívics i la Guàrdia Urbana es desplegaran per informar i sensibilitzar d’una tinença responsable. La campanya també inclou senyalització dins el parc i als accessos, així com indicacions per arribar a la zona d’esbarjo per a aquests animals.

Després, s’iniciarà una campanya de control per assegurar que els usuaris amb gossos respecten les normes. La infracció de dur-los sense corretja a un parc o permetre que entrin a superfícies enjardinades se sanciona amb multes de fins a 300 euros.

gossos a l'àrea del Parc de l'Estació del Nord

Solució a un problema entre tenidors i veïnat

Aquesta àrea d’esbarjo per a gossos pretén resoldre el problema de convivència entre els tenidors dels animals i el veïnat, que rebutjava la presència de gossos deslligats al Parc de l’Estació del Nord. També denunciava l’incivisme d’alguns propietaris. Ara, tots dos col·lectius tenen zones diferenciades.

Treballs de millora al conjunt del parc

A banda de crear la zona d’esbarjo per a gossos, també s’ha fet millores al Parc de l’Estació del Nord, sobretot per fer-lo més accessible. En aquest sentit, s’hi ha creat un accés a la cruïlla del carrer de Sardenya, i s’han delimitat parterres i camins nous de paviments accessibles.

També s’ha eliminat el mur de formigó que hi havia al xamfrà de Sardenya i Almogàvers per una tanca per millorar la visibilitat. A banda, també s’ha substituït l’enllumenat i s’hi han incorporat projectors LED.

Tot plegat, ha suposat una inversió d’un milió d’euros.