Els veïns afectats han començat una recollida de signatures per evitar en última instància que CaixaBank tanqui l’oficina del carrer de Trias i Giró. Asseguren que la sucursal és de molt servei al barri i que l’alternativa, al carrer de Pedro i Pons, està a més de 20 minuts caminant d’algunes zones del veïnat.

500 signatures recollides

L’Associació de Veïns de Zona Universitària anuncia que ja ha recollit unes 500 signatures i, si la decisió segueix endavant, convocarà una manifestació davant la sucursal el proper 22 de febrer. El tancament de l’oficina està previst per a finals de mes.

Jordi Guillumet, portaveu dels veïns, explica que molts dels veïns afectats són persones grans, que hauran d’anar caminant fins a l’oficina nova, ja que “no hi ha comunicació directa amb autobús”. A més, precisament, aquestes persones són les que menys fan servir els serveis en línia de l’entitat bancària.

Demanen que es mantingui el caixer automàtic

En un intent de no perdre tots els serveis, l’associació de veïns demana que com a mínim “es mantingui el caixer automàtic que hi ha a les portes de l’oficina”, explica Guillumet, ja que també és de molt servei als estudiants que es desplacen fins a aquesta zona del Campus Nord.

Si finalment es produeix el tancament, els veïns demanen poder fer ús del local com a espai social per al veïnat. Es tracta d’una de les reivindicacions més antigues de l’associació, que té més de 40 anys de vida.