La plataforma Recuperem Tuset i Entorn ha tornat a fer palès el seu malestar per les molèsties nocturnes que viuen. El veïnat ho ha fet a l’Audiència Pública de Sarrià – Sant Gervasi, on han parlat fins a cinc veïns del carrer. També hi ha intervingut un representant de l’oci nocturn per intentar millorar la convivència.

El veïnat ha criticat que ja fa un any que parlen amb l’Ajuntament i amb el sector de l’oci nocturn, i la situació diuen, lluny de millorar, està empitjorant. El carrer de Tuset i entorns té una alta concentració de discoteques i locals d’oci nocturn i ha de ser declarada zona ZARE properament, és a dir, situar-la entre les zones amb més soroll de Barcelona. Ho va explicar la regidora del districte Maria Eugènia Gay, a l’Audiència Pública del novembre passat.

La ZARE, sense data

En la mateixa audiència de novembre es va dir que la zona ZARE s’implementaria en un termini de dos mesos. Tot i això, a l’audiència d’aquest dimecres no es va parlar de cap data concreta i ja n’han passat tres. Fonts municipals asseguren que s’està treballant i en les properes setmanes es donarà més informació. Els veïns asseguren que la situació empitjora, però el consistori assegura que s’han pres mesures.

Què s’ha fet fins ara?

Entre les mesures que ja s’han implementat i que el consistori considera que han començat a millorar la situació, hi ha la neteja del carrer amb aigua a pressió a les cinc de la matinada, per evitar que les persones es quedin ocupant la via pública. A més s’hi ha incrementant la presència de Guàrdia Urbana. També s’han fet inspeccions als locals, sancionant els que incomplien la normativa, que han hagut de tancar temporalment, durant 15 dies o un mes.

La plataforma de Tuset, decebuda

Segons Mercè Espinosa, de la plataforma Recuperem Tuset i Entorn, s’està actuant de manera massa lenta i el règim de sancions és massa lax. Els veïns van criticar que el problema principal és la gran concentració de gent al carrer, que porta vandalisme, soroll i brutícia a la via, i van demanar una vegada més que s’acabés amb les cues per entrar als locals. “No es pot acceptar que hi hagi 500 persones esperant al carrer per entrar als locals en 12 cues diferents a qualsevol hora de la nit“, va denunciar Cristina Minguell, també de l’entitat, “ni tampoc locals oberts 24 hores per poder menjar”.

Intervenció del sector de l’oci nocturn

El secretari general del gremi de discoteques de Barcelona i província, Ramon Mas, va explicar als veïns en l’audiència pública que des del sector de l’oci també volen solucionar el problema del soroll i l’incivisme. Va reconèixer que no era fàcil i va criticar que fa 11 anys que no es donen llicències de discoteca a Barcelona, motiu pel qual, segons Mas, l’oci s’ha concentrat en determinades zones de la ciutat. Per altra banda, va defensar que els locals d’oci nocturn estan invertint molts diners en seguretat i vigilància.