L’Ajuntament ha impulsat un pla de pacificació i eixos verds amb un termini de 10 anys perquè un de cada tres carrers del districte siguin eixos verds de prioritat per als vianants, a més de crear quatre places noves. Aquest mandat està previst intervenir en els carrers del Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona, part dels quals ja disposen d’una actuació tàctica, amb zones que s’han pintat per reservar-les als vianants. Els veïns del Fort Pienc demanen que també se’ls tingui en compte i es completi la pacificació pendent del carrer de Ribes.

Culminar la pacificació del carrer de Ribes

El carrer de Ribes ja està pacificat des del carrer de Roger de Flor, a tocar de l’Estació del Nord, fins a Marina. El veïns reclamen que s’avanci a aquest mandat la culminació de la pacificació fins al carrer de Los Castillejos, començant per crear una comissió d’entitat de manera urgent per tirar endavant l’estudi. Joaquim Mallén, president de l’Associació de Veïns Fort Pienc, considera que si hi ha voluntat política es podria fer en els propers dos anys.

La futura plaça de les Arts

A més, des de l’associació de veïns demanen que la pacificació culmini eixamplant la plaça de les Arts, actualment dins del recinte del TNC, que unificaria l’esplanada entre aquest equipament i L’Auditori, i es crearia així una gran plaça que connectaria Glòries amb l’eix de Ribes.

El districte parla del proper mandat

Des del districte de l’Eixample consideren, però, que la culminació de la pacificació del carrer de Ribes haurà d’esperar al mandat següent. “Que el carrer de Ribes és un d’aquells clàssics carrers que han d’acabar sent un espai de vianants jo crec que és indiscutible, ara, ho hem de fer bé, i estudiant bé el cas i exactament entenent quines dinàmiques de mobilitat generen al barri i de quina manera ho podem resoldre-ho”, afirma Jordi Martí, regidor de l’Eixample.