Barcelona acollirà 50 persones migrades provinents de les Canàries, gràcies a un acord a què han arribat el govern central i l’Ajuntament. Està previst que aquest grup de persones “d’especial vulnerabilitat”, entre les quals hi haurà dones i menors d’edat, arribin en els propers dies a la ciutat. S’instal·laran en un equipament municipal d’acollida del barri del Camp de l’Arpa del Clot que estarà obert tot el 2021. El consistori facilita la infraestructura i l’Estat assumeix les despeses de l’allotjament.

Un cop arribin al centre, se’ls farà una primera atenció per cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació, atenció mèdica i psicològica, i també per detectar quines necessitats tenen a mig termini. Si és el cas, el consistori també treballarà per tramitar-los la sol·licitud d’asil. Malgrat que té una capacitat per a 70 persones, l’Ajuntament ofereix 50 places per garantir així les mesures anticovid. El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, no descarta, més endavant i si és necessari, oferir més equipaments.

Aquesta no és la primera vegada que Barcelona, declarada ciutat refugi, col·labora en l’acollida de persones migrades. La darrera, aquest setembre, arran de l’incendi que va destruir el campament del camp de refugiats de Mòria, a Grècia.

2019: més de 15.000 migrants arriben a les Canàries

Els 50 migrants que arribaran a Barcelona són només un petit grup de les més de 15.000 persones que han arribat a les illes Canàries aquest 2019 amb embarcacions precàries. Ha estat un repunt d’arribades que ha provocat que hagin arribat a dormir prop de 2.000 persones a terra al moll d’Arguineguín, a Gran Canària.