Les terrasses de 18 carrers i places de Ciutat Vella tancaran a les 23 h tots els dies a partir d’aquest dissabte a la nit. Des de la Xarxa Veïnal del Raval ho celebren i demanen coresponsabilitat als propietaris dels locals per complir la normativa. El portaveu, Miquel Prats, considera, però, que “la mesura podria ser més agosarada, però és benvinguda” per intentar pal·liar el malestar dels veïns que asseguren que “no és un caprici, és una qüestió de salut” perquè “sembla que estem condemnats a no poder descansar”.

Aglomeracions i incivisme quan tanquen els establiments

En aquest sentit, alerta que més enllà dels horaris a la terrassa el problema és el soroll i l’incivisme quan tanquen els restaurants i locals d’oci i denuncien que molta gent s’acumula a les voreres “i generen problemes”. Aquest dissabte a la nit també entra en vigor la limitació horària que obliga a tancar la restauració a les 2 h.

No estem en contra dels locals, però volem salut i necessitem dormir”
Miquel Prats, portaveu de la Xarxa Veïnal del Raval

Joaquín Costa, saturat de locals

En aquest sentit, Prats assenyala un altre problema i és la gran concentració de restaurants i establiments d’oci nocturn en carrers com el de Joaquín Costa, on denuncia “una situació de monocultiu”. En poc més de 400 metres hi ha 34 locals de restauració on s’acumula gent fins a altes hores de la matinada.