L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) ha registrat aquest any —fins al 30 de novembre— un total de 225 incidències contra el col·lectiu LGTBI a tot Catalunya. La tendència, asseguren, és molt similar a la del 2021. De fet, l’any passat es van registrar 284 situacions de discriminació, el major nombre fins ara.

Pel que fa a la ciutat de Barcelona, s’han comptabilitzat 98 incidències, xifra que suposa un 43,5 % del total registrat. Els districtes amb més incidències registrades són l’Eixample (21), Ciutat Vella (14) i Sant Martí (14). Des de l’Observatori atribueixen l’augment d’incidències registrades a Sant Martí al fet que des del mes de juny l’OCH té un punt feminista i LGTBI setmanal a la zona d’oci nocturn. Un servei que, expliquen, permet detectar qualsevol situació en temps real.

Les agressions físiques superen les verbals

Una de les dades que ha despertat especial alerta és que les incidències registrades per agressions físiques (24,9 %) han començat a superar les d’agressions verbals (23,5 %). De fet, segons l’informe de l’OCH, les agressions físiques han augmentat un 30,2 %. En aquest sentit, han puntualitzat que cal tenir en compte que la majoria d’agressions físiques són exercides juntament amb agressions verbals.

La via pública, l’espai amb més casos

La via pública és manté com l’espai on es concentren més agressions i expliquen que ha decrescut el registre d’incidències produïdes en espais privats o virtuals. Això, afirmen, s’atribueix en part a la finalització de les restriccions de la pandèmia. En canvi, la represa de la presencialitat ha causat un increment en altres espais, com el transport públic i l’oci nocturn.