La decisió de restringir els horaris de les terrasses a diversos punts de Barcelona ha posat en peu de guerra el Gremi de Restauració. Abans d’acabar l’any, l’entitat interposarà els sis primers recursos contenciosos administratius. Concretament, contra la restricció a la zona d‘Enric Granados, la dels Jardins de la Mediterrània (Sants-Montjuïc), i a les places de la Vila de Gràcia, Sol, Diamant i Revolució.

“Castigats sense postres”

El Gremi, a més, ha iniciat una acció informativa per “conscienciar els clients del retrocés que està experimentant la ciutat en relació amb la seva oferta de lleure”. La van començar aquest dijous al vespre al carrer d’Enric Granados i la repetiran en altres punts de la ciutat durant la primavera, amb l’arribada del bon temps. També tenen previst col·locar cartells a la via pública en què es pot llegir la frase “Castigats sense postres”.

En un comunicat, el director general del Gremi, Roger Pallarols assegura que “l’Ajuntament intenta fer creure que tancar les terrasses a les 0 h és un disbarat”, però afegeix que “a Lleida i Girona tanquen a les 0.30 h; a València i Sevilla, a la 1 h, i a Màlaga, a les 2 h”. Afirma que “els horaris de Barcelona ja eren els més restrictius de Catalunya i la resta d’Espanya, i ara, encara ho seran més”.

Entren en vigor les restriccions a Ciutat Vella

Tot plegat, quan a partir d’aquest mateix cap de setmana les terrasses de 18 carrers i places de Ciutat Vella hauran de tancar a les 23 hores. La mesura afecta una cinquantena de locals, bars i restaurants del Gòtic i del Raval, ubicats a zones sorolloses en horari nocturn. Fins ara aquests establiments podien tancar a mitjanit entre setmana, i a la una de la matinada les nits dels caps de setmana. Per tant, la limitació horària els obliga a avançar el moment entre una i dues hores en funció del dia. L’objectiu és reduir el soroll nocturn i millorar el descans dels veïns.