Declarat un incendi a Barcelona aquest divendres a la tarda. Un foc ha començat a cremar en el primer pis del número 14 del carrer dels Caponata, a Sarrià. Efectius dels Bombers de Barcelona s’han desplaçat fins al lloc dels fets per extingir les flames, que han generat una columna de fum molt negre. Minuts després, pels volts de les 17 h, l’incendi s’ha donat per extingit sense cap afectació personal. Només una persona ha requerit atenció del SEM i ha estat donada d’alta “in situ”.

Segons han informat testimonis de l’incendi a betevé, el foc s’ha produït a les 16.15 h en un entresol. La Guàrdia Urbana de Barcelona també s’hi ha desplaçat. Molts veïns, sorpresos, han sortit al carrer per observar el foc i les tasques d’extinció dels bombers.

El foc s’ha originat en una de les habitacions

En el moment que s’ha originat l’incendi, hi havia una persona dins que ha sortit pels seus propis mitjans, segons ha informat el cos de bombers a betevé. En total s’hi han desplaçat vuit dotacions dels bombers i, tan bon punt han arribat i han començat les tasques d’extinció, la virulència de les flames i el volum de la columna de fum han disminuït. També s’hi han desplaçat dues ambulàncies dels Bombers i una del SEM.

El foc s’ha originat i centrat en una habitació estudi del pis incendiat i ha cremat amb intensitat, fins al punt que les flames ha arribat a sortir fora de la façana. Segons expliquen els bombers, un cop controlat el foc, la feina s’ha centrat a revisar tots els habitatges de l’immoble de quatre plantes que, segons les primeres inspeccions, no té danys estructurals importants.

El pis cremat ha quedat inhabitable

Els veïns de l’immoble podran tornar a casa, a excepció dels del pis cremat, que només podran entrar acompanyats pels bombers. Tot i que el foc no ha afectat les instal·lacions i serveis, el fum i l’aigua per a l’extinció de l’incendi “han deixat el pis inhabitable”.

incendi Sarrià Barcelona
Foto: BCN Informática

Ara per ara, es desconeixen les causes de l’incendi, que s’ha allargat durant gairebé una hora. Entre les primeres hipòtesis hi ha la possibilitat que hagi estat un curtcircuit o una sobrecàrrega en algun dels aparells de l’estudi o calefactor.

Darrers incendis a Barcelona

El darrer incendi en un edifici del qual betevé ha tingut coneixement a la ciutat es va produir el 29 de novembre en un habitatge al carrer de Rosselló amb tres persones ferides lleus. Tres dies abans, el 26 de novembre un foc mortal en un hotel de l’Eixample va provocar la mort d’un home de 58 anys. El mateix dia, també es va produir un incendi sense ferits al carrer de Calàbria.

El 25 de novembre, hi va haver dos incendis a la ciutat. El primer, en un pis situat a Horta, en què dues persones van patir cremades. La mateixa tarda, els Bombers van extingir un altre incendi a la Sagrera.  A l’octubre, el dia 31, es va produir un foc en una finca propera al Palau de la Música Catalana. La redacció d’Informatius de betevé està treballant per ampliar aquesta informació.