Des d’aquest dimecres, els supermercats de 10 carrers de Ciutat Vella ja no podran obrir durant la nit. Ha entrat en vigor la prohibició de mantenir-los oberts entre les 22 h i les 7 h. Segons ha confirmat l’Ajuntament de Barcelona, es tracta dels establiments situats als carrers de Ferlandina, Joaquín Costa, Paloma, Guifré, Tigre, Peu de la Creu, Carme, Escudellers, Nou de Sant Francesc i Nou de Zurbano.

L’objectiu, segons el consistori, és fer compatible la seva activitat “amb el descans del veïnat”. Una mesura que s’ha pres després de comprovar, a través d’aparells de sonometria, que en aquests punts hi ha un excés de soroll. L’associació de veïns del Raval considera que la mesura pot ajudar a reduir el soroll a les nits però demana al consistori que s’asseguri que es compleix.

També s’amplia la prohibició dels “skates” durant la nit a la plaça dels Àngels

Una altra de les mesures que també s’aplicaran per reduir el soroll nocturn al districte, en aquest cas a la plaça dels Àngels, afecta els “skaters”. No podran patinar de 22 h a 9 h. La prohibició durant la nit s’amplia dues hores, ja que fins ara podien fer-ho a partir de les 7 h. La mesura també afecta els carrers d’accés a la plaça com el de Joaquín Costa o el dels Tallers.

La prohibició s’ha fet a través d’un decret d’alcaldia que ja s’ha publicat al BOPB, el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona. Ara s’obre un procés d’informació pública i si en un termini de 20 dies no s’hi formula cap al·legació ni reclamació, la mesura, quedarà aprovada de forma definitiva.