Des de fa tres setmanes representants de Ciutadans i Vox es manifesten cada dimarts a la plaça de la Bonanova per demanar el desallotjament d’El Kubo i la Ruïna, unes concentracions que han fet créixer la tensió a la zona. Un dels edificis està ocupat des del 2016 i, segons l’Associació de veïns de Sant Gervasi de Cassoles, fins ara no havia generat queixes dels veïns, una opinió en què coincideixen treballadors i veïns de la zona, que apunten que el problema creat respon a interessos polítics.

Els veïns reconeixen que la situació ha empitjorat les darreres setmanes

Josep Maria López, president de l’Associació de Veïns, reconeix que la situació ha empitjorat les últimes setmanes, però apunta que l’escalada de la tensió respon a la presència a la zona de representants d’alguns partits polítics de dretes, Ciutadans i Vox, que intervenen en el conflicte, segons López, “per la proximitat de les eleccions municipals” i que “només busquen vots. Quan passi el dia 28 no vindran més”.

Una opinió que comparteixen altres veïns de la zona, que asseguren que “la dreta i l’extrema dreta estan sobredimensionant el problema”. El Gustavo Puigdomènech, que treballa a La Salle Comtal des de fa un any, explica que no hi havia hagut cap problema “fins que van començar les manifestacions“. Per la seva banda, l’Igua Conillera, veïna de la plaça, explica que no han tingut problemes amb els ocupants dels dos immobles i consideren “una provocació” l’anunci de Desokupa de desallotjar els immobles: “Fan justícia pel seu compte i poden provocar més violència”.

El veïnat està d’acord que es desallotgin les cases, perquè l’espai s’ha de destinar a equipaments per al barri, però assegura que la convivència amb els ocupes, fins ara, ha estat tranquil·la.

La Sareb demana a un jutjat que es desallotgin els blocs ocupats de la Bonanova aquest dijous

La Sareb, propietària dels dos edificis ocupats al carrer de Sant Joan de la Salle de Barcelona, coneguts com El Kubo i La Ruïna, al barri de la Bonanova, ha demanat al Jutjat de Primera Instància número 39 mesures cautelars per desallotjar-los aquest dijous a la nit. En un comunicat, afirma que desallotjar els dos blocs “és una qüestió de seguretat pública”. Un dels edificis, El Kubo, ja tenia programat el desallotjament dels ocupants, però “el procés es va paralitzar el 23 de març per dur a terme un desallotjament conjunt d’El Kubo i La Ruïna amb l’objectiu de garantir la seguretat de la zona”.