Veïns de la Pau s’han concentrat aquest dimecres a les portes de l’antiga oficina de La Caixa, de la plaça de la Pau, per evitar l’inici de les obres d’adequació d’aquest local per convertir-lo en un supermercat de la cadena Condis. El local, propietat de La Caixa, fa temps que està tancat i les entitats de veïns del barri fa anys que demanen al districte que l’adquireixi per ampliar el CAP. La protesta dels veïns a les portes del local ha impedit l’entrada dels treballadors, que no hi han pogut accedir.

L’Associació de Veïns de la Pau ha avançat que no pensaven marxar, han organitzat torns per no deixar el local sol i han convocat els veïns a una assemblea aquest dimecres a la tarda. La mobilització compta també del suport de l’Assemblea de Joves de la Verneda.

Finalment les entitats han dissolt la protesta a les portes del local, després que l’empresa propietària els denunciés i la Guàrdia Urbana els hagi volgut desallotjar. El que sí que mantenen és la cassolada de protesta a les nou del vespre.

Les mobilitzacions continuaran al Consell de Districte

Tot i haver dissolt la protesta a les portes del local, les entitats veïnals no deixen de banda la lluita i pensen portar les seves reivindicacions al Consell de Districte de Sant Martí que se celebrarà aquest dijous 1 de desembre. Allà demanaran a tots els grups que els ofereixin alternatives al local que han perdut i exigiran que es posi data a l’inici d’obres de l’ampliació el CAP.

L’ampliació del CAP, una vella reivindicació

Les protestes dels veïns per ampliar el CAP es remunten al 2019. Una de les reivindicacions principals era la cessió per part de la Generalitat, de la primera planta del Casal Cívic la Pau per a l’ampliació de l’equipament, un acord que finalment es va materialitzar el març d’aquest any.

L’altra de les demandes era que l’executiu català comprés el local de l’antiga oficina de CaixaBank, a la cantonada del centre d’atenció primària. Amb aquestes actuacions, el centre sanitari podria passar de 18 a 27 consultes i afegir una aula de formació.