Un centenar de veïns del districte de Sant Martí s’han manifestat, com cada dimecres, per demanar l’ampliació del Centre d’Atenció Primària la Pau. Asseguren que l’equipament actual és insuficient per atendre les necessitats del barri i temen que la situació empitjori quan estiguin construïts els habitatges projectats als terrenys de l’antiga fàbrica de Cobega. La protesta ha començat a les sis de la tarda a la rambla de Guipúscoa, entre la rambla de Prim i el carrer del Maresme, on també han fet una recollida de firmes per demanar la millora dels serveis del centre sanitari. Es queixen que amb la covid “s’han reduït molt les visites presencials” .

Els manifestants demanen al govern català que inclogui una partida per ampliar les instal·lacions del CAP la Pau, que consideren obsoletes. A més, insisteixen que l’emergència sanitària pel coronavirus ha posat encara més en relleu la importància de l’atenció primària. També volen que el Departament de Salut ampliï la plantilla de personal sanitari i retorni el servei de pediatria.

Els veïns també reclamen a l’Ajuntament de Barcelona que “prengui una posició activa i de pressió en aquest conflicte com a part del Consorci Sanitari de Barcelona”. La concentració té el suport de més d’una vintena d’associacions del barri, com l’AV Pau, l’AV Verneda Alta, el Sindicat d’Habitatge de la Verneda i la Pau o Marea Blanca Catalunya.

Sense servei de pediatria

Miguel Romera, vicepresident de l’Associació de Veïns de la Pau, assegura que “actualment el CAP està molt limitat per l’espai i amb el coronavirus el servei a les persones grans té moltes deficiències”. Sílvia Pérez també pertany a l’associació de veïns i com a usuària del CAP es queixa que degut a la covid-19 el servei de pediatria s’ha derivat al Centre d’Atenció Primària el Clot.

Noemí de Miguel, directora del CAP la Pau, assegura que volen tornar a visitar com ho feien abans però diu que no tenen lloc degut a la pandèmia del coronavirus. Per aquest motiu també reclama més espai per poder tenir més professionals.