Foto: Marc Lozano

(ACN) La plataforma No a l’ampliació del MACBA, formada per diverses entitats i col·lectius del barri del Raval, reclama al Govern que aturi “immediatament” el procés urbanístic a la plaça dels Àngels i vol reunir-se amb els grups d’ERC, PSC, CUP, Junts i comuns. “Els demanarem que decantin. O estan amb els veïns del Raval o amb els voltors del MACBA”. Aquesta és la disjuntiva que ha plantejat aquest dimecres la plataforma veïnal en una roda de premsa des del Parlament de Catalunya.

Les entitats acusen l’Ajuntament de Barcelona d’“entregar” prop de 1.000 metres quadrats a una entitat “elitista” i que “viu d’esquena al veïnat” com a compensació per la cessió de la capella de la Misericòrdia per construir-hi el nou CAP Raval. La plataforma sosté que “el preu de la salut no pot ser la pèrdua del poc espai lliure que queda al Raval”, “l’espai públic també és salut”, han afegit en un manifest. 

Així serà l’ampliació del MACBA: una gran porxada a la plaça dels Àngels
Amb la nova construcció, el MACBA vol augmentar la interacció amb la plaça dels Àngels i crearà un passadís subterrani per connectar el Convent dels Àngels amb l’edifici Meier

Admès a tràmit un recurs

Les entitats van presentar fa uns mesos un recurs contenciós administratiu que ha estat admès a tràmit. També han presentat al·legacions contra el pla especial per a l’ampliació del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i han anunciat que, si no s’accepten, presentaran un altre recurs.

La plataforma ha indicat que també ha mantingut dues reunions amb els responsables del MACBA i van irrompre en un acte del museu per visibilitzar el rebuig a l’ampliació. Les entitats retreuen a l’Ajuntament i al MACBA que els hagin “infantilitzat” i “ignorat”