date un ahuerta

Els usuaris han passat del desànim “a l’eufòria”. Menys de 24 hores abans de la data prevista per al setè intent de desnonament, la propietat ha retirat la denúncia, i ha acordat i signat amb l’Ajuntament una cessió d’ús que dona aire al projecte fins al desembre del 2023. Amb una excepció, que no aparegui abans cap comprador del terreny. En aquest cas, el col·lectiu Date una huerta es comprometrà a sortir del solar.

Festa veïnal per celebrar-ho

L’acord es fa efectiu l’1 de desembre. La família de l’hort jardí ha modificat la convocatòria prevista per a aquest dijous a primera hora per defensar l’espai per una festa al migdia per celebrar que la denúncia s’ha arxivat. “Si haguéssim aturat el desnonament, ja era per tirar coets. Ara imagina! Estem eufòrics! No tenim la preocupació que tornin en sis mesos”, afirma el Jordi, “Bicicleto”, de Date una huerta.

L’objectiu del col·lectiu era, precisament, aconseguir una cessió d’ús mentre no s’hi edifica —o es ven—, per tal que el solar estigui ple de vida i no es converteixi de nou en un espai de brutícia i rates. Fa sis anys que hi van entrar per netejar el solar i, des d’aleshores, han plantat un hort i plantes, i organitzen activitats culturals i infantils, a més de convertir-se en un espai de trobada i conversa.

Falta formalitzar la cessió temporal

Després de l’acord entre propietat i Ajuntament, ara l’administració formalitzarà la cessió amb l’Associació de Veïns de la Prosperitat, amb un document amb una sèrie de condicions, com ara els horaris d’activitats. A partir d’aquí, el col·lectiu Date una huerta vol reclamar al districte de Nou Barris regularitzar també aspectes com el subministrament d’aigua.