Segona nit de concerts al Parc del Fòrum amb el Primavera Sound i segona nit de difícil descans per als veïns que hi viuen a tocar. La plataforma Stop Concerts ho ha definit com “un martiri” i ha assegurat que “és impossible que els escenaris del festival respectin els límits de decibels” que fixa la normativa. Per això, han tornat a exigir que l’Ajuntament de Barcelona els faciliti el registre digital dels 15 punts d’emissió del festival.

En declaracions a betevé, Enric Navarro, veí de la zona i president de Stop Concerts, lamenta que cada any demanen els resultats de la sonometria —la prova que es fa per mesurar els decibels—, però que el consistori no els la facilita. “Ho tornarem a demanar formalment”, ha dit perquè “cal que algú hi posi remei”.

Navarro també explica que aquesta nit ha estat molt complicada i que no ha pogut descansar. Per això, ha decidit fer les maletes i marxar aquest mateix divendres fora de Barcelona. Aquest veí també assegura que hi ha diversos escenaris amb concerts simultanis: “No és el mateix un únic concert que tres o quatre grans escenaris amb música alhora”.

Manifestació a la rambla de Prim

El Primavera Sound inaugura la temporada, però l’agenda de festivals s’intensifica amb l’arribada de l’estiu. Per això, les entitats també han iniciat una nova croada contra les molèsties que generen, amb una primera manifestació a la rambla de Prim aquest dijous.

Des de la direcció del Primavera Primavera Sound es defensen i diuen que el festival ja ha pres mesures com reubicar alguns dels escenaris, desplegar agents cívics per la zona i realitzar sonometries.