(ACN) El cantant Damon Albarn ha acaparat per segon any consecutiu el protagonisme al Primavera Sound. Si l’any passat ho va fer amb Gorillaz, aquest dijous ha pujat a l’escenari amb la seva formació degana, Blur. El grup ha satisfet les expectatives del públic més fidel entonant alguns dels himnes que els han consolidat com un dels màxims exponents del brit pop, com ‘Song 2’, ‘Girls&Boys’ o ‘Beetlebum’. Uns estona abans, els New Order ja havien defensat el seu pop electrònic a l’esplanada del Fòrum. Halsey i Alison Goldfrapp han completat el cartell de la primera nit del festival.

Blur ha arribat al festival a punt de publicar, al juliol, el seu novè disc, ‘The ballad of darren’. L’àlbum representarà el retorn discogràfic de la banda vuit anys després de ‘The magic whip’ (2015). Com a avançament, a Barcelona han començat l’actuació amb ‘St. Charles Square’

El gruix del concert al Primavera, però, s’ha basat en els èxits que els van catapultar fins a les llistes dels més escoltats als anys 90, amb àlbums antològics com ‘Parklife’ (1994), ‘Modern life is rubbish’ (1993) o ‘13’ (1999).

Els New Order regenten la nit

Blur, però, ja havia trobat una esplanada plena de públic gràcies als New Order, que han tornat a Barcelona per fer saltar els assistents del Primavera amb els seus himnes dels 80, com ‘True faith’, ‘Age of consent’, ‘Regret’ o ‘Blue monday’, aquest darrer publicat fa 40 anys. 

La banda, sorgits de Joy Division després de la mort de Ian Curtis, ha defensat el seu pop electrònic dalt d’un dels escenaris principals del festival. Autors d’àlbums com ‘Substance’ (1987), ‘Power corruption and lies’ (1983) o ‘Brotherhood’, han actuat en diverses ocasions al Sónar i va fer-ho fa quatre anys al Festival de Porta Ferrada.