El Primavera Sound ha acabat però els efectes entre el veïnat encara cuegen. Els que viuen a tocar del Parc del Fòrum han tornat a queixar-se de la música que senten des de casa seva durant els dies del festival. De fet, reclamen a l’Ajuntament que els faci arribar els resultats d’una sonometria, una prova que serveix per mesurar decibels, que es va fer des del balcó d’una veïna l’any passat. La portaveu del Moviment Diagonal MarMari Carmen García, ha assegurat que no els els han comunicat mentre que el consistori diu que sí que els van fer arribar els informes tècnics i que, a més, es complia la normativa perquè els decibels registrats eren dins dels paràmetres correctes.

El Parc del Fòrum i el seu entorn admet un màxim de 65 decibels durant la nit, un límit que el veïnat està convençut que se supera en esdeveniments com el Primavera Sound. L’equip del festival, però, ha explicat a betevé que tenen sonòmetres tant a dins del recinte com al perímetre per controlar el so a temps real. Segons fonts del Primavera, dos tècnics monitoren els mesuraments i informen, en cas que se superin els 65 decibels, perquè s’abaixi el so.

L’equip del Primavera Sound ha assegurat que els sonòmetres que han col·locat al perímetre del recinte eren en edificis propers al Parc del Fòrum, tant a plantes baixes i mitjanes com altes. Concretament, han detallat que se n’han fet servir dos en zones residencials, nou al voltant del recinte i nou més al costat dels escenaris. Per la seva banda, l’Ajuntament ha instal·lat aquest any tres aparells al carrer i un a la Torre Diagonal, però, a diferència de l’any passat, cap a casa de veïns “perquè no n’hi ha hagut cap que ho hagi autoritzat”. Tant el consistori com l’organització del festival han assegurat que no se supera el límit de decibels, però els veïns, que segueixen reclamant els informes de l’any passat, recelen d’aquests mesuraments.

El soroll de la multitud

Una altra situació és la que viuen els veïns de la rambla de Prim, per on passen milers de persones que arriben als festivals en transport públic. La boca del metro és al carrer de Llull, i no just davant de les portes del Parc del Fòrum, amb la qual cosa la multitud ha de passar forçadament per sota dels edificis d’habitatges per anar i tornar dels esdeveniments.