Uns 40 voluntaris s’encarreguen de tenir cura i gestionar 24 colònies de gats repartides principalment pels barris de Navas, la Sagrera, el Congrés i els Indians i Sant Andreu. Amb seu al barri de Navas des del 2015, DeGats va néixer el 2011 i durant aquests sis anys han donat uns 900 gats sociables en adopció. També tenen un refugi amb una quinzena d’animals semisociables i s’encarreguen d’esterilitzar els gats no sociables del carrer.

La majoria dels ingressos d’aquesta entitat provenen de la col·laboració dels ciutadans i a més, segons Raquel Sanz, que n’és tresorera, l’Ajuntament els dona una subvenció per esterilitzar gats. L’any passat, per exemple, en van esterilitzar 91, 45 dels quals es van fer amb diners públics. La resta de les despeses, diuen, es cobreixen amb les aportacions dels socis, padrins i donacions puntuals. Actualment tenen uns 35 socis i més de 60 padrins.

Els veïns poden col·laborar amb la campanya ara iniciada fent aportacions a les guardioles dels comerços o comprant articles publicitaris de l’entitat. A més, a la botiga Sillatea, ubicada al Congrés i els Indians, si es compra un coixí il·lustrat amb un gat, un euro del cost d’aquest producte serà per a l’entitat animalista. Eva Ordeig, vocal de DeGats, diu que aquesta campanya també vol conscienciar els veïns de la tasca que fan.