EMMA LARI, AV Òstia "Reclamem que continuï sent un equipament comunitari, tal com estava qualificat, i que realment hi hagi responsabilitats polítiques i que se'n faci l'ús que els veïns decideixin."

Segons les primeres hipòtesis, el foc va començar en una habitació, presumptament ocupada, i podria tenir un origen elèctric. L’Ajuntament ja ha informat la propietat de les actuacions urgents a fer, sobretot a la façana, que es troba en molt mal estat des de fa temps. Des de l’Associació de Veïns de l’Òstia demanen recuperar-lo com a equipament i que hi hagi responsabilitats polítiques.

[Imatge: David Osorio]

Segons Emma Lari, de l’AV Òstia, “és una vergonya que s’especuli” amb l’edifici, que “el 2010 estava a la venda per 1,5 milions d’euros”.  Segons l’Associació de Veïns de l’Òstia, la legislació de cooperatives estableix que el patrimoni cooperatiu no es pot vendre i, si es dissol l’organització, passa a ser patrimoni cooperatiu. Per això, consideren que es tracta d’una operació urbanística il·legítima i demanen el suport del districte. D’altra banda, Lari afirma que “tot i que es desconeix si l’incendi ha estat fortuït o intencionat, hi ha molts interessos al darrere”.