El que comença com un joc per matar el temps pot acabar com un autèntic esclavatge. Des de jocs d'autosuperació fins a jocs amb contrincants també connectats a la xarxa. Aquest, per exemple, el Candy crush, és ara mateix un dels jocs estrella, en només un any se l'han descarregat arreu del món 500 milions de persones. Internet, més joc, més mòbil, tres ingredients que els experts qualifiquen d'altament addictius i que junts, si no se'n fa un bon ús, poden causar un trastorn de conducta. SUSANA JIMÉNEZ, coordinadora de la Unitat de Joc Patològic de l'Hospital de Bellvitge "Quan aquesta conducta, aquesta actitud té una rellevància tan important en la vida del subjecte: li genera conflictes a casa, li genera conflictes amb ella mateixa... quan fracassa en els intents d'autocontrol, doncs ja podríem pensar que hi ha un ús abusiu." Una addicció que ja no té edat, aquests jocs aconsegueixen enganxar des d'adolescents fins a adults d'edat avançada. Una teràpia per desenganxar-se d'aquests jocs a la Unitat del Joc Patològic de Psiquiatria de Bellvitge pot allargar-se més de dos anys i mig. Els mètodes utilitzats són diversos, per exemple, teràpia convencional o videojocs amb finalitats terapèutiques. A Barcelona, fa dos anys va començar a caminar aquest centre especialitzat en nomofòbia, és a dir, la por de quedar-se sense bateria, sense cobertura o sense accés al mòbil. És el primer a l'estat dedicat exclusivament a l'addició als mòbils. MARC MASIP, psicòleg i director de Desconect@ "Existeixen diverses causes d'aquesta addicció, un és voler-se superar constantment, aquesta creació de proposar nous reptes, de superar nous reptes, encara que ens puguin semblar senzills, ens dóna una satisfacció personal enorme perquè al final estàs superant-te a tu mateix." Les conseqüències van de l'ansietat o malestar general a la disminució del rendiment. Espanya és, ara mateix, el país d'Europa amb més gent enganxada als telèfons mòbils.

Internet més joc més mòbil: tres ingredients que els experts qualifiquen d’altament addictius i que junts, si no se’n fa un bon ús, poden acabar causant un trastorn de conducta. Les conseqüències van des de l’ansietat o el malestar general fins a la disminució del rendiment. Espanya és, ara mateix, el país d’Europa amb més gent enganxada als telèfons mòbils.

Una teràpia per desenganxar-se d’aquests jocs a la Unitat del Joc Patològic de Psiquiatria de Bellvitge pot allargar-se més de dos anys i mig. Els mètodes utilitzats són diversos, teràpia convencional o videojocs amb finalitats terapèutiques, per exemple.

A Barcelona, fa dos anys va començar a caminar el Programa Desconect@, un centre especialitzat en nomofòbia, és a dir, la por de quedar-se sense bateria, sense cobertura o sense accés al mòbil. És el primer a l’estat dedicat exclusivament a l’addició als mòbils.