Arriba el 2014 i també les bones intencions com aquesta... EMILIO BELTRÁN "Para este fin de año, hemos decidido mi señora y yo dejar de fumar." JAUME PIFERRER, estanquer "Acostumen a baixar les vendes perquè hi ha gent que deixa de fumar. Altres es reintegren en un parell o tres de mesos, però de moment notem una devallada de les vendes." Segons els experts, per no tornar a repetir aquest gest, és molt important estar convençut de voler-ho deixar. També es recomana triar una data assenyalada per tenir temps de mentalitzar-se i així reduir el risc de recaure-hi. Però si amb això no n'hi ha prou els especialistes tenen més recusos. SÍLVIA GRANOLLERS, infermera de l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària "Hi ha persones molt depenents de la nicotina, que necessiten nicotina per funcionar des dels centres d'atenció primària o des de les unitats especialitzades se'ls ajuda amb fàrmacs." Molts fumadors utilitzen cigarretes electròniques com les que venen en aquesta botiga per deixar l'hàbit. Un mètode que els experts consideren molt poc recomanable. JOAN LOZANO, metge de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària "El contingut dels líquids que es vaporitza en sabem o pensem pel que s'ha pogut esbrinar que tots contenen nicotina, que de fet és el producte que crea l'addicció , si no ningú vendria. El que estan intentant és aconseguir nous addictes." En la mateixa línia van les recomanacions de l'OMS, que considera que la cigarreta electrònica s'ha de tractar igual que el tabac tradicional. Precisament per això, durant el 2014 la Generalitat farà una llei que en regularà l'ús, la venda i la publicitat.

Els especialistes consideren que per deixar definitivament el tabac cal estar conscienciat. Però aquest no és l’únic consell. També cal marcar una data al calendari per tal d’arribar mentalitzat i reduir així el risc de recaure.

En els darrers temps també s’han posat de moda les cigarretes electròniques, un mètode que els especialistes consideren erroni si es vol deixar de fumar. Diuen que, segons alguns estudis, els líquids contenen nicotina i per tant són tan addictius com el tabac tradicional.