Les obres de remodelació de la ronda de Sant Antoni han deixat al descobert un tram d’uns 20 metres de les vies de l’antic tramvia de circumval·lació que passava per aquest carrer. Els raïls es poden veure a pocs centímetres del terra i generen molta curiositat entre els veïns, que fins i tot s’hi aturen per fer fotos.

L’antic tramvia de circumval·lació

Segons informa el blogspot ‘rails i ferradures‘, aquest tramvia es va inaugurar el 28 de febrer de 1877 i va deixar de circular als anys 60. Unia la ronda de Sant Pau amb l’Estació de França passant per la ronda de de Sant Antoni, la d’Universitat i la de Sant Pere.

Eren cinc quilòmetres de recorregut destinats al transport de mercaderies i viatgers. Tenia combois d’hivern i d’estiu – aquests darrers oberts – i el recorregut sencer tenia un preu de 10 cèntims de pesseta.

Les vies es documentaran i es retiraran

Fonts municipals informen a betevé que, un cop els arqueòlegs el documentin, el tram de vies es retirarà, tal com s’ha fet en altres obres com les de la Rambla o les del carrer de Consell de Cent. Aquestes troballes no tenen interès arqueològic, segons les mateixes fonts.