Foto: Glenn Carstens-Peters

Els Mossos d’Esquadra han fet una alerta a X contra una estafa que circula per internet. La víctima rep un correu electrònic en què algú li assegura que té imatges seves íntimes masturbant-se i l’amenaça de difondre-les si no paga amb bitcoins.

Al correu electrònic, els estafadors asseguren que han instal·lat a tots els dispositius electrònics de la víctima el programa d’espionatge Pegasus i que han tingut accés a totes les imatges i pàgines que ha visitat. A canvi de no fer pública la informació ni difondre cap imatge seva íntima, li reclamen que ingressi bitcoins i li faciliten el número per fer-ho. Els Mossos alerten que es tracta d’una estafa i demanen que s’esborri el correu en cas de rebre’l.

Les estafes per internet o a través de trucades són habituals i, cada vegada més, els estafadors milloren els mètodes per fer-les més creïbles. Els Mossos d’Esquadra calculen que cada any hi ha fins a 100.000 intents d’estafa a Catalunya. Remarquen que l’única manera d’evitar els enganys és desconfiar del remitent i comprovar la veracitat de les trucades o dels correus electrònics.