Els veïns del Camp Nou no es podeu treure del cap els sorolls que fan les grues i els camions de l’obra de remodelació que s’hi fan. “Ti, ti, ti … bom, bom, bom, bom… és insuportable”, explica l’Anna Ramon, presidenta de l’Associació de Veïns. També la Pepi diu que sent la maquinària “tot el dia, és un no parar”. Per això reclamen el compliment estricte dels horaris de l’obra.

De fet, els veïns van ser els qui van alertar el districte de les Corts del darrer incompliment nocturn de l’horari dels treballs, la setmana passada. Això va derivar en una inspecció d’obres que va acabar en una de les dues multes de 300 euros que la Guàrdia Urbana ha imposat al club blaugrana. La gravació que una veïna ha cedit a betevé ho demostra. Són imatges de la una de la matinada del dimecres 13 de setembre.

La Carmen Elorza, una de les veïnes afectades, explica a betevé que hi ha dies que han començat a dos quarts de vuit i que acaben a les 11 de la nit. L’Anna Ramon explica: “Tothom que ha de fer obres a casa seva té un horari, i aquest privat ha de complir-lo també”.

Pols de tots els colors i a totes hores

Un altre dels problemes importants que generen els treballs de reforma del Camp Nou és la pols que s’acumula als pisos més propers a l’obra. Molts viuen amb les finestres tancades i no poden sortir al balcó. La Pepi Díaz, una veïna que viu a la travessera de les Corts, just al davant de la zona dels treballs explica: “Un dia escombro pols negre; l’endemà, marró; l’endemà, blanca… cada dia va canviant”.

Afegeix que la roba estesa li queda bruta de seguida i que a les 12 del migdia, després de ventilar una mica, tanca totes les finestres perquè no li entri la pols a casa.

Els coloms s’han mudat a la finca del davant

A la finca on viu aquesta veïna, a més, les obres del Camp Nou tenen encara una altra afectació: els coloms que, des de l’inici de les obres, s’han mudat des del camp del Barça i s’han instal·lat en un dels repeus de l’edifici. Això genera un rastre d’excrements just a l’accés a la porta principal. Accedir-hi s’ha convertit en una missió complicada per als veïns.