La plataforma veïnal Salvem el Baix Guinardó s’oposa a la ubicació del mercat provisional de l’Estrella als Jardins del Baix Guinardó. L’Ajuntament de Barcelona ha tornat a posar el parc sobre la taula com a possible ubicació després de descartar-la fa només un mes. El trasllat a les noves instal·lacions havia de començar a finals del 2023, però en últim moment l’alcaldessa Ada Colau va comunicar a la regidora de Comerç, Mercats i Consum, Montserrat Ballarín, la necessitat de trobar un altre espai, en resposta a les peticions dels veïns.

Ara, s’estudia traslladar el mercat provisional “en un extrem dels jardins” del Baix Guinardó, tal com ha assenyalat aquest dijous el regidor de Presidència, Jordi Martí Grau. Els veïns assenyalen que és el pulmó verd del barri i un espai molt important per al seu dia a dia, tant per passejar-hi com per fer-hi esport i perquè els nens puguin jugar. Asseguren que “lluitaran fins al final” per impedir que ubiquin el mercat provisional de l’Estrella en aquest parc.

Els paradistes reclamen una nova ubicació aviat

Per la seva banda, els paradistes del Mercat de l’Estrella fa setmanes que surten al carrer a protestar per la incertesa que pateixen de no saber on aniran. De moment, poden continuar amb normalitat la seva activitat a les instal·lacions actuals, però reclamen a l’Ajuntament que es prengui una decisió com més aviat millor.

Els treballadors del Mercat diuen que si s’ha de repensar el projecte “el trasllat encara s’allargarà més en el temps”. A més, afegeixen que aquest canvi d’opinió de l’Ajuntament “ha creat problemes on no n’hi havia entre els veïns”.