Els veïns del passatge de Santa Maria de Vilalba, al veïnat de la Mercè, a Pedralbes, denuncien que la brigada municipal de neteja fa quatre anys que no hi actua. Segons expliquen, quan s’adrecen al personal que està escombrant altres carrers de la zona, els expliquen que el passatge no figura en la seva ruta, i que, en conseqüència, no hi van per netejar-lo.

Els veïns n’assumeixen la neteja

Això ha comportat que siguin els mateixos veïns els qui escombrin i passin la mànega diàriament. En Toni Costa, veí, explica a betevé que “el passatge no existeix dins en els mapes de l’Ajuntament de Barcelona” i, per tant, a les nits surt, escombra, treu la mànega i gasta aigua per poder netejar el carrer.

El passatge de Santa Maria de Vilalba, al veïnat de la Mercè

S’hi acumula brossa diversa, restes de fulles dels arbres i també, de tant en tant, defecacions de gos. La Susan Douglas, també veïna de Santa Maria de Vilalba, explica que fa anys que es queixen del problema i que una altra veïna ha presentat una instància fa quatre mesos al consorci per aconseguir que els operaris netegin el passatge.

L’Ajuntament replica que els operaris hi passaran

Després de ser consultades per betevé, fonts municipals asseguren que ja han inclòs el passatge en els circuits i que els operaris de neteja hi passaran dos cops la setmana, els dijous i els dissabtes.