Quatre dies. Aquest és el temps que ha aguantat sense desperfectes la bibliocabina d’intercanvi de llibres que es va inaugurar divendres a Sant Genís dels Agudells. Aquest dimarts al matí ha aparegut vandalitzada, amb grafits pintats de color negre i amb elements de la instal·lació fets malbé. També faltava la pantalla informativa que hi havia a l’interior de la cabina. Per això, l’Ajuntament de Barcelona ha col·locat tanques al voltant de l’antiga cabina telefònica i, ara per ara, la bibliocabina està fora de servei.

bibliocabina sant genís dels agudells

La inauguració oficial es va fer el 22 d’abril, un dia abans del Sant Jordi 2022, i hi van assistir els representants veïnals i també el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni. La decisió de convertir la cabina en un punt d’intercanvi de llibres va sorgir arran d’una consulta popular que es va fer entre els veïns de Sant Genís dels Agudells.

Cabina amb elements antivandàlics

La rehabilitació de la cabina es va allargar durant un any. Per minimitzar els actes vandàlics que es poguessin produir, es va dotar de doble vidre, protecció antigrafits, il·luminació i porta automàtica, que s’obre amb un codi numèric. Malgrat tot, això no ha evitat que l’hagin malmès.

La gestió d’aquest punt d’intercanvi de llibres està gestionat pel Centre Cívic Casa Groga i la seva recuperació ha tingut un cost de 73.000 euros. Tot plegat s’ha gestionat a través del programa Petits paisatges, per donar valor a objectes quotidians que formen part de la memòria històrica dels ciutadans.