Un equip del CIBBIM-Nanomedicine (Molecular Biology and Biochemistry Research Center for Nanomedicine) del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) ha descobert que la proteïna condensina té un paper fonamental en el càncer colorectal. La inhibició d’aquesta proteïna facilitaria el tractament d’aquest càncer.

L’equip d’investigadors de VHIR creu que la proteïna condensina ajuda la cèl·lula tumoral a dividir-se ràpidament i, per tant, la inhibició d’aquesta proteïna comporta la mort de les cèl·lules cancerígenes. D’aquesta manera, la condensina servirà com a marcador de creixement dels tumors de càncer colorectal i, al mateix temps, també s’apunta com la diana terapèutica d’aquesta malaltia.

El doctor Simón Schwartz, director del CIBBIM-Nanomedicine, ha explicat que en l’estudi també s’ha arribat a la conclusió que les cèl·lules tumorals utilitzen les proteïnes condensines en benefici propi i la producció d’aquesta proteïna està regulada per la via molecular Wnt, implicada en el tumor colorectal.

Les investigacions de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona s’han publicat a la revista ‘Journal of Biology and Chemistry‘.