Joan Heras, professor de l'Institut Escola el Molí

(ACN/Redacció) El val escolar s’estendrà als alumnes d’ESO el curs vinent i serà de 70 euros per a tothom, també per als infants de primària. Segons ha avançat TV3, és una de les mesures que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, anunciarà aquest dimarts al Parlament en el marc del Debat de política general.

En el curs escolar actual, la iniciativa s’ha aplicat només als estudiants de primària amb un val de més valor, de 100 euros. Segons el govern català, als 460.000 alumnes de primària de les escoles públiques i concertades s’hi sumaran els 330.000 estudiants de secundària i s’arribarà als 790.000 infants en total.

Inversió de 55 milions d’euros

L’objectiu d’aquesta ampliació és universalitzar la mesura i suposarà un augment de la despesa d’enguany, fins als 55 milions d’euros. Un cop rebut el val escolar, es podrà utilitzar per comprar material de papereria, llibres de text, calculadores, motxilles o jocs eductius, tal com han fet aquest curs els infants de primària.

La intenció de l’executiu d’Aragonès és minimitzar l’impacte de la inflació i l’augment de preus i ajudar les famílies amb les despeses d’escolarització. Per altra banda, el president català també té previst explicar aquest dimarts que s’intensificarà la feina amb els ajuntaments per poder obrir més places públiques d’escola bressol.