Pocs dies abans de començar el curs, els productes de papereria són els més buscats per les famílies que volen bescanviar els dos vals de 50 euros que la Generalitat ha enviat a les famílies amb alumnes a primària. Ho expliquen a l’Espai Abacus, però també en algunes llibreries de barri, com la Lamas de la Dreta de l’Eixample, on reconeixen que aquest curs han augmentat les vendes respecte a altres anys, especialment en motxilles.

8 de cada 10 vals escolars, per canviar la motxilla

L’Oriol Mascaró, responsable de Lamas, assegura que la demanda de motxilles ha estat tan alta que fins i tot hi ha hagut fabricants que s’han quedat sense. Mascaró explica que aquesta iniciativa ha servit per animar les vendes a la botiga aquest començament de curs i ha puntualitzat que gairebé el 80% dels que s’han bescanviat a l’establiment han servit per comprar bosses escolars.

Llibres de lectura i jocs didàctics, inclosos

La responsable de l’Espai Abacus, la Judit López, explica que ara és el torn del material escolar, ja que la majoria de les famílies “ja van aconseguir els llibres al juliol”. A més, López recorda que a banda de llibres de text i material de papereria, els vals escolars també es poden fer servir per comprar llibres de lectura i jocs didàctics.

La majoria de famílies estan satisfetes amb els vals i n’hi ha que asseguren que aprofitaran que hi ha dos vals per bescanviar-ne el segon més endavant. De fet, els xecs es poden fer servir fins al 30 de novembre.