val escolar 2024 60 euros material comprar xec

El val escolar 2024 arribarà aviat. Per segon any consecutiu, les famílies amb fills que estiguin fent l’escolarització obligatòria tenen una ajuda per comprar material escolar, com llibres i altres productes, per al curs 2024-25. Aquest dimecres, 26 de juny, la Generalitat començarà a enviar a casa els vals escolars 2024. Enguany, el xec arriba amb novetats: a banda dels infants que facin primària, el rebran els alumnes d’ESO i l’import del val es rebaixa dels 100 als 60 €.

A continuació et resumim tot el que has de saber sobre el val escolar 2024.

Val escolar 2024 de 60 euros: com funciona?

Totes les famílies amb fills que estiguin fent educació primària, ESO i cicles formatius de grau bàsics rebran a casa el val. També els menors inscrits a centres d’educació especial. Enguany aquest xec és de 60 € repartit en dos vals de 30 € que es poden fer servir junts o per separat als comerços adherits. No s’accepten compres en línia perquè la campanya defensa les botigues de proximitat.

Quan es pot bescanviar el xec escolar?

Les famílies rebran a casa els vals a partir d’aquest dimecres, 26 de juny i, després d’activar-lo, el podran fer servir fins al 30 de novembre del 2024.

Què puc comprar amb el val escolar?

Podràs bescanviar els vals per elements d’escriptura, papereria, llibres de text, literatura infantil i juvenil, diccionaris, petits instruments musicals, motxilles, estoigs, jocs educatius, calculadores, auriculars, teclats i ratolins.

Es pot cedir el val a l’escola?

Després de les peticions de moltes famílies, finalment Educació ha decidit que el val es pugui cedir a l’escola per al material i rebaixar així quotes. L’opció estarà activa des de l’inici de la campanya i fins al 30 de setembre del 2024.

Com puc cedir els vals al centre educatiu?

En pots cedir un o els dos al centre educatiu per reduir l’aportació de les famílies al centre. La cessió de vals al centre educatiu s’ha de fer a través del web valescolar.cat, en la secció d’activació dels vals.

Cal ensenyar el val en paper a l’establiment?

Pots ensenyar el val que vulguis bescanviar en paper o amb el telèfon mòbil.